Et anonymt VPN – er det noget værd?

Sporing og hacking? Ikke mens et VPN er på vagt! Lær alt om fordelene ved et stærkt VPN og de bedste anvendelsesmuligheder.

En anonym VPN – er den det værd? 8 ekspertanvendelser af VPN

Hvad står VPN for?

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network (virtuelt privat netværk). Der findes flere forskellige udbydere, men det de har til fælles er, at de alle er dedikeret til at give dig privatliv og anonymitet på nettet.

En god VPN opretter en beskyttet netværksforbindelse, når du bruger offentlige netværk. Det krypterer dine bevægelser på internettet og maskerer din onlineidentitet. Dette blokerer tredjeparter fra at spore dine aktiviteter og stjæle dine data.

Derfor bør du bruge et VPN

Internettet og ikke sikrede WiFi-netværk er en guldmine for hackere og virksomheder, som vil bruge dine oplysninger for egen vindings skyld. Hvis du surfer og browser på ubeskyttede enheder, kan tredjeparter nemt få fingrene i dine oplysninger. Hver gang du afslører dine private oplysninger eller browservaner, gør du det muligt for dem at spore eller angribe dig.

Tænk på alle de gange, du læste e-mail eller tjekkede din bankkonto, mens du ventede på toget eller fik en kop kaffe et eller andet sted. Medmindre du var logget på et privat netvæk, kunne alle dine aktiviteter nemt have været sporet af andre brugere på samme netværk.

Årsagen er, at dine oplysninger sendes via et ubeskyttet netværk. Store virksomheder så som Google lurer med på sådanne netværk, fordi det betyder, at de kan overvåge dine browservaner og sælge dine oplysninger til annoncører. Hackere er endnu mere irriterende. Får de fat på dine oplysninger, kan de inficere dit system med malware, stjæle dine data og endda blokere din computer og dine filer.

En god VPN forhindrer dette i at ske. Den forbinder din smartphone, tablet, eller bærbare med en server et eller andet sted på internettet, så du kan browse i ro og mag gennem denne computers internetforbindelse. Alle oplysninger sendt i løbet af dine onlinesessioner vil se ud som om de kommer fra den server, og således skjule din placering og IP-adresse.

Hvad enten du sender e-mails, handler på nettet, betaler regninger eller downloader indhold: En god VPN holder din identitet på nettet privat og sikker.

Hvad gør en VPN?

Som vi nævnte, så maskerer en VPN din IP-adresse for at holde dine aktiviteter på nettet skjult. Den opretter også krypterede forbindelser for et endnu bedre niveau af anonymitet online. På denne måde kan du trygt sende og modtage information, uden at nogen kan spore dine oplysninger.

Funktioner du bør være opmærksom på, når du overvejer et VPN:

  • En VPN har sikre krypteringsprotokoller. Dette forhindrer, at du efterlader spor i din browserhistorik eller cookies. Det er især vigtigt at dine cookies er krypterede, fordi det forhindrer tredjeparter i at opnå adgang til dine følsomme oplysninger og data som du efterlader på websteder. Desuden gemmer de fleste VPN heller ikke oversigter over dine aktiviteter, hvilket betyder, at dine brugermønstre også forbliver skjult.
  • En god VPN benytter også en kill switch. Sådan en har du brug for når din VPN-forbindelse pludselig forstyrres og dine oplysninger midlertidig bliver synlige for alle. Det ville være risikabelt. En kill switch afbryder din onlinesession og nedsætter risikoen for, at dine data kompromitteres.
  • En stærk VPN tjekker alle, som forsøger at logge ind. Det bruger flere godkendelsesmetoder til at sikre, at ingen tredjepart forsøger at snige sig ind på din sikre forbindelse. En af metoderne er at sende en verifikationskode til din smartphone efter at du har indtastet dit kodeord.

Fordelene ved at bruge en god VPN:

  • Skjul dine onlineaktiviteter: Din egentlige placering fobliver skjult, fordi du er tilsluttet en anden server. Dette gør det muligt for dig at søge på nettet anonymt, fordi al online trafik går gennem VPN-forbindelsen. Det beskytter også din browserhistorik fra at blive set, samlet og solgt til anden side.
  • Stream geo-blokeret indhold: Indhold kan ofte kun tilgås fra bestemte dele af verden. For eksempel kan du, mens du rejser, ikke altid få adgang til indhold fra dit hjemland og omvendt. Det er fordi standardforbindelser bruger lokale servere til at afgøre, hvor du befinder dig. Hvis du bruger VPN-placeringsforfalskning, kan du skifte din server til et andet land. Dette ændrer din placering og gør det muligt at tilgå indhold fra hele verden: Som den lokale streamingtjeneste du bruger hjemme, men ikke kan modtage, når du rejser.
  • Download filer: Vi vil ikke opmuntre til dette, men en del mennesker bruger VPN-forbindelser til at downloade filer via uTorrent. En VPN beskytter dig fra at blive logget, mens du torrenter og sikrer, at ingen kan opsnappe dine aktiviter på uTorrent. Det kan også gøre det meget hurtigere at downloade, efter som udbydere af internettjenester plejer at gøre uTorrent langsom.
  • Få adgang til dit hjemmenetværk, mens du rejser: Du kan opsætte din egen VPN for at få adgang til dit hjemmenetværk, mens du er i udlandet. På denne måde kan du bruge lokale filer og spille spil på nettet, som var du på det samme lokale områdenetværk (LAN).
  • Få adgang til dit virksomhedsnetværk, mens du rejser: Du kan også bruge en VPN til at få adgang til dit virksomhedsnetværk, mens du er på farten. Da dine lokale netværksressourcer ikke udsættes for internettet direkte, øger det samtidig sikkerheden. Fordi VPN forbinder til private servere, nedsættes risikoen for datalækage.

Hvordan fungerer en VPN?

Når du forbinder din smartphone, tablet eller bærbare til en VPN, opfører din enhed sig, som om den er på det samme netværk som den VPN. Dette betyder, at al din onlinetrafik efterfølgende sendes over en sikker forbindelse til denne VPN.

Fordi en VPN skjuler din IP-adresse, kan dine internetudbydere og andre tredjeparter ikke se, hvilke websteder du besøger og hvilke oplysninger du sender og modtager på internettet. Din søgehistorik forbliver skjult, fordi alle dine aktiviteter forbindes med VPN-serverens IP-adresse, ikke din.

Så når du browser, mens du er forbundet til et VPN, skaber dit VPN en datatunnel mellem dit lokale netværk og et udgangsknudepunkt et andet sted. Dette får det til at se ud som var du et andet sted. Det anvender også kryptering til at forvrænge dine data, når de sendes over et WiFi-netværk, hvilket gør det ulæseligt og ubrugeligt for enhver, som får fingrene i det.

Hvordan bruger man en VPN?

Enhver rejse starter med god research. Fordi alle VPN-tjenester har forskellige apps, må du undersøge grundigt, hvilken tjeneste passer bedst til dine behov. Når du har valgt den VPN-tjeneste, der passer dig bedst, kan du gå i gang med at oprette dig på den.

I de fleste tilfælde skal du bruge en e-mailadresse til at blive oprettet. Selv om de fleste VPN garanterer at din e-mailadresse ikke videregives til tredjeparter, er det altid klogt at oprette en ny konto for et ekstra lag anonymitet.

Når du har åbnet din app, ser du nok en forbind-knap, som du kan trykke på for at starte din VPN. Denne funktion hjælper dig automatisk med at finde den bedste server tilgængelig. Den server, som er tættest på dig, eller den server din VPN vælger, har som regel den højeste hastighed. Du kan også trykke på en landenål eller gennemgå listen over servere og selv udvælge den server, du vil forbindes til.

Når du er kommet til sektionen indstillinger, bør du først aktivere kill switchen. Denne funktion blokerer enhver internetaktivitet og trafik i tilfælde af at din VPN-forbindelse afbrydes. Det sker, at du møder muligheden for at vælge VPN-protokol. I det tilfælde er OpenVPN altid den bedste og mest opdaterede mulighed.

Afslutningsvis, så tilbyder VPN tjenester mere avancerede funktioner, så som fjernelse af reklamer og beskyttelse mod malware. En VPN som NordVPN er et udmærket valg, hvis disse funktioner er vigtige for dig.

Tip: Husk altid at starte din VPN med det samme du er på nettet. Kun mens din VPN kører kan du surfe internettet frit, da VPN beskytter dine data!

De bedste anonyme VPN

En af de bedste VPN-tjenester mener vi er NordVPN. De anvender ikke kun verdens sikreste og mest trygge kryptering, men de opretholder også en streng ingen-log politik. Det betyder at ingen af dine onlineaktiviteter og browservaner spores og logges i en brugerprofil.

Desuden har de integreret deres kill swich automatisk i deres udbyder og giver dig kontrol over, hvilke apps der blokeres, når en forbindelse mislykkes. Selv om NordVPN er en af de sikreste tjenester som er tilgængelig, giver de ikke køb på hastighed til fordel for sikkerhed. De finder automatisk de hurtigste servere og forbinder dig med dem.

Lækagebeskyttelse er også en betydningsfuld funktion hos NordVPN. De har en af de bedste lækagebeskyttelsesfunktioner der findes, så dine oplysninger er altid i sikkerhed inden for de krypterede mure, som dit VPN udgør. Du behøver heller ikke bekymre dig om uønskede reklamer. På grund af deres førsteklasses annonceblokerer, er du i fuldkommen sikkerhed fra sporere, phishing-svindel og online profilering.

Så prøv NordVPN! De giver god værdi for pengene og har tilbud på op til 70% rabat.

Chrome VPN-udvidelse

De fleste af de bedste VPN-udbydere tilbyder også en VPN-udvidelse til Chrome. Denne udvidelse er forskellig fra en typisk skrivebords-VPN, fordi den fungerer specifikt som udvidelse til en webbrowser.

Når du overvejer en udvidelse, skal du først tænke over, hvad du skal bruge den til. Hvis du kun skal bruge det basale, kan det være at en gratis VPN til Chrome passer perfekt til dine behov. Hvis du derimod søger udvidede funktioner eller understøttelse af streaming, kan det være at du skal overveje yderligere udvidelser.

Fordelene ved en stærk Chrome VPN-udvidelse er funktionalitet og styrke. For eksempel gør de det sommetider muligt for dig at kontrollere skrivebordsappen inde fra selve Chrome. Andre tilbyder udvidelser i browseren, hvilket kan være nyttigt, hvis du anvender en enhed, der ikke tillader installering af VPN-klienter.

Den bedste på vores liste er NordVPN fordi den er hurtig, stærk og ekstremt brugervenlig. Den er en fuld udvidelse, ikke kun en proxy, og den garanterer fuld online beskyttelse. Andre førsteklasses udvidelser til Chrome er ExpressVPN, Windscribe, og Private Internet Access.

Send en sms
Læs mere om at sende sms'er