Sådan skjuler du dit telefonnummer på Android og iPhone

Brug for at blokere dit telefonnummer når du ringer? Læs vores lette vejledning til Android og iPhone og lær alt om *67- og #31#-koderne!

Hvordan du blokerer dit telefonnummer på Android og iPhone

Du behøver ikke afsløre dit telefonnummer for alle du ringer til. Det er et valg du selv træffer. Hvad enten du forsøger at nå nogen anonymt, eller prøver at slippe for uønskede telefonsamtaler fra selskaber eller stalkere, vi kan give dig alle de tips og tricks, du har brug for.

Sådan skjuler du dit nummer, når du ringer

Der kan være mange årsager til at skjule dit telefonnummer, inden du ringer. Måske forsøger du at overraske nogen, eller prøver du at ringe til et selskab, som du ikke har lyst til at høre fra igen, når du har talt med dem. Når du skjuler dit nummer, kan du undgå, at fremtidige opringninger finder vej tilbage til dig.

En anden mulig grund er, at du selv er blevet blokeret. Uden at det bliver til stalkeradfærd, kan du ty til at skjule dit telefonnummer, så dit opkald kommer igennem til de personer, som du forsøger at komme til at tale med.

Nutildags har de fleste telefoner en funktion under indstillinger til at skjule nummer. Denne funktion gør det muligt for dig at slå dit telefonnummer fra og til, så du kan ringe anonymt, hvis der er det, du har lyst til. Når du benytter dig af denne mulighed, vises dit nummer som "Privat nummer" eller "Intet opkalds-ID" hos den du ringer til. På den måde ved modtageren ikke, hvem der ringer.

Men der findes flere måder at holde dit telefonnummer skjult, så som de gode gamle *67- og #31#-koder. Se nedenfor, hvordan du skjuler dit nummer ved udgående opkald på Android eller iPhone og hvordan du bruger blokeringskoden!

Sådan skjuler du dit nummer på iPhone?

Har du en iPhone, du kan skjule dit nummer automatisk ved at ændre en simpel indstilling.

Følg disse trin for at skjule dit nummer på iPhone:

 1. Gå til Indstillinger
 2. Tryk på Telefon
 3. Tryk på Vis mit opkalds-id
 4. Brug kontakten til at skifte til skjul dit nummer

Så nemt er det. Fra nu af er dit nummer skjult ved hvert udgående opkald du foretager. Træt af at ringe anonymt? Bare brug kontakten til at skifte til at vise dit nummer igen.

Sådan blokerer du dit nummer på Android?

Der skal lidt flere trin til at skjule dit nummer på Android, men det er stadig ret ligetil.

Følg disse trin for at skjule dit telefonnummer på Android:

 1. Åbn Telefon-appen
 2. Åbn menuen
 3. Vælg Indstillinger
 4. Vælg Opringningsindstillinger
 5. Klik på Flere indstillinger
 6. Klik på Opkalds-id
 7. Vælg Skjul nummer

På denne måde er dine opkaldsinformationer fuldstændig skjult, når du foretager en opringning. Vælg Vis nummer, hvis du vil slå blokeringen fra igen.

Virker *67 stadig?

Hvis du vil foretage et enkelt anonymt opkald, så er det ikke nødvendigt at dykke langt ned i dine indstillinger for at ændre opkaldsinfo. At taste *67 i starten af det telefonnummer, du vil ringe til, er lige så effektivt. Dette trick har været brugt et stykke tid og fungerer stadig upåklageligt hver eneste gang.

Trinene er helt ligetil:

 1. Åbn Telefon-appen på din telefon
 2. Tast *67 og så resten af nummeret som normalt
 3. Ring op

Modtageren ser dit telefonnummer som privat. Det er forresten helt gratis at bruge denne kode. Det er dog lidt tidskrævende, fordi du skal taste koden hver gang du prøver at foretage en anonym opringning. Den er derfor bedst til engangsbrug.

I de fleste lande fungerer *67, #31#, og *31*. Du kan prøve disse først, med der er flere lande, som bruger andre koder. Hvis du vil bruge denne metode til at forhindre dit nummer i at fremgå på modtagerens telefon, skal du finde den kode, som virker i lige præcis dit land.

Heldigvis har vi nedenfor lavet en liste over de fleste lande og de koder, som du kan bruge for at skjule dit nummer.

LandKode
Australien#31#
Østrig#31# eller *31#
Belgien#31#
Brazilien#31# eller *31#
Bulgarien#31#
Canada#31# eller *67
Tjekkiet#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrig#31#
Tyskland#31# eller *31#
Grækenland#31#
Hong Kong133
Ungarn#31# eller *31#
Irland141
Italien#31#
Japan184
Mexico*67
Nederlandene#31# eller *31*
New Zealand*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Romænien#31# eller *31#
Sydkorea*23 eller *23#
Spanien#31#
Sverige#31#
Schweiz#31#
Ukraine#31# eller *31#
Storbritannien141
USA*67 (alle udbydere foruden AT&T)
#31# (AT&T)
Andre landeBrug kode #31#

Kan *67 opkald spores?

At bruge en metode til at skjule dit nummer, betyder ikke, at samtalen ikke kan spores tilbage til dig. Telefonselskabet og myndighederne er altid i stand til at spore dit telefonnummer. Dette betyder, at dit opkalds-id kun er skjult for modtageren af din opringning.

Hvilket naturligvis kun er godt. Mennesker, som prøver at forfølge, chikanere eller skade andre ville ellers aldrig blive afsløret eller retsforfulgt, når de overtræder loven.

Løsning 1: Tast *69 for at ringe tilbage

Hvis du oversvømmes af svindel og spamopkald, kunne du sikkert godt tænke dig en måde at identificere dine plageånder. Det er jo trods alt ret irriterende at modtage alle disse anonyme opringninger, samtidig som du venter en vigtig opringning. Måske fra en klient, eller et firma du har været til jobsamtale hos. Disse firmaer skjuler også ofte deres telefonnummer, hvilket gør det svært at afgøre, om du bliver plaget eller opringet med et fantastisk tilbud.

Heldigvis er der tricks til at finde ud af, hvem der ringer til dig fra et ukendt eller blokeret nummer. Det nemmeste? Bare tast *69. Dette ringer op til det seneste telefonnummer, som har ringet til dig, selv hvis det er en skjult opringning.

Løsning 2: Udfør en sporing af opringningen

En anden metode er at udføre en sporing af opringningen. Det fungerer for de fleste udbydere i USA, herunder også AT&T, og går lidt længere end *69. Tast *57 for at starte en sporing af opkald. Så foretages en sporing, og hvis den lykkes, hører du en bekræftende tone.

Notér dato og tidspunkt og underret politiet om den chikanerende opringning. Videresend den information du får direkte til politiet. De vil kunne fortsætte med at undersøge oprindelsen af de uønskede opringninger. Denne metode er brugbar, når du chikaneres, fordi myndighederne lettere kan finde gerningsmanden.

Brug ikke denne metode efter kun en enkelt anonym telefonopringning. Dette nummer er kun beregnet til situationer, hvor du forfølges og chikaneres.

Vil du bruge *69 eller *57? Så skal du være parat til en ekstra opkrævning fra dit telefonselskab. Tjek også, om dit selskab tilbyder disse tjenester, fordi det er der ikke alle, der gør.

Kan *67 opringninger blokeres?

Hvis nogen eller nogle virksomheder generer dig ved at bruge *67 opringninger, kan du blokere dem på din telefon. Android og iPhone bruger forskellige metoder, men udfaldet er det samme: Ikke flere anonyme opkald eller kryb, der prøver at chikanere dig med gentagne telefonopkald.

Sådan blokerer du opkald fra private numre på din Android?

 1. Tryk på Telefon-appen på din telefon, normalt i bunden af din hjem skærm
 2. Tryk på de tre prikker øverst på Telefon-appens skærmbillede
 3. Tryk på Indstillinger i menyen
 4. Tryk på Bloker numre
 5. Træk knappen ved siden af Bloker ukendte numre, så den bliver grøn

Sådan blokeres private numre på iPhone?

 1. Gå til Indstillinger
 2. Gå til Telefon-appen
 3. Bladr ned til Gør opringninger tavse og blokerede kontakter
 4. Slå Gør ukendte opringninger tavse til

Lige siden iOS 13 udkom til iPhone, kan du også nemt blokere private numre uden opkaldsinfo.

Sådan sendes en anonym sms

Alt dette er selvfølgelig meget godt, hvis du vil stoppe irriterende opringninger. Men, hvad nu, hvis du bare vil spille en af dine venner et pus? Eller, hvis du ikke vil at modtageren af dit opkald skal kende dit telefonnummer? Efter som en masse mennesker er trætte af spam, beslutter de sig ofte for ikke længere at svare anonyme opringninger.

Heldigvis er der altid en mulighed tilbage, hvis du ikke kommer nogen vegne med et skjult telefonnummer: At sende en anonym sms!

Når du vælger vores service, får du den nemmeste sms-tjeneste nogensteder. Bare besøg vores hjemmeside, skriv din besked og vælg dit foretrukne afsendernavn fra en liste over telefonnumre. Glem ikke at skrive landekoden foran selve telefonnummeret. Du kan sende din besked med det samme, eller vælge en senere dato og tidspunkt. Uanset hvad, så sendes din besked sikkert og fuldstændig anonymt.

Send en sms
Læs mere om at sende sms'er