Skjul dit opkalds-id: Hvorfor og hvordan

Ønsker du at skjule dit telefonnummer for at undgå, at blive ringet tilbage til, eller ønsker du at forhindre modtageren i at vide, at det er dig i den anden ende af linjen? Der er mange grunde til at ville holde dit telefonnummer skjult. Vi har samlet nogle måder til at lykkes med dette!

Skjul dit opkalds-id: På 3 nemme måder

Hvad sker der, når du skjuler dit opkalds-id?

Normalt vises dit telefonnummer på modtagerens telefon, når du ringer. Vi har alle et opkalds-id nutildags, men der er situationer, hvor du gerne vil blokere dit telefonnummer, når du ringer. Heldigvis er det nemt at skjule dit telefonnummer.

Når du blokerer dit opkalds-id, forhindrer du personen i den anden ende i at finde ud af, at det er dig, der ringer. Vedkommende ser kun 'anonym', 'privat nummer' eller 'ukendt' osv. på deres skærm i stedet for dit telefonnummer.

Du kan skjule opkalds-id permanent, eller kun for et enkelt opkald. I det sidste tilfælde, vil dit opkalds-id vises som normalt ved næste opringning.

Husk: Du kan ikke skjule dit opkalds-id, når du ringer til visse numre, så som nødopkald-tjenester. Medabejdere i alarmcentralen vil altid kunne se dit telefonnummer, så de kan ringe op igen, hvis forbindelsen er dårlig, eller du lægger på i panik.

Kode til at skjule dit opkalds-id

Er du i en situation, hvor du hurtigt får brug for at skjule dit telefonnummer, kan du nemt bruge en kode til dette. Hvis du er fra USA, for eksempel, taster du *67 inden telefonnummeret du vil ringe til. Koden afhænger af, hvilket land eller region du er fra.

Koder efter land for mobiltelefoner

LandKode
Australien#31#
Østrig#31# eller *31#
Belgien#31#
Brazilien#31# eller *31#
Bulgarien#31#
Canada#31# eller *67
Tjekkien#31# eller *31#
Danmark#31#
Finland#31# eller *31#
Frankrig#31#
Tyskland#31# eller *31#
Grækenland#31#
Hong Kong133
Ungarn#31# eller *31#
Irland141
Italien#31#
Japan184
Mexico*67
Nederlandene#31# eller *31*
New Zealand*67 (Vodafone)
0197 (Telecom eller Spark)
Norge#31# eller *31#
Polen#31# eller *31#
Portugal#31# eller *31#
Romænien#31# eller *31#
Sydkorea*23 eller *23#
Spanien#31#
Sverige#31#
Schweiz#31#
Ukraine#31# eller *31#
Storbritannien141
USA*67 (alle selskaber uden AT&T)
#31# (AT&T)
Andre landeBrug kode #31#

Trin-for-trin vejledning

At bruge en kode er den hurtigste løsning, og så er det ganske gratis. Proceduren er enkel:

 • Tast først koden, for eksempel *67
 • Tast så det egentlige telefonnummer, som du vil ringe til
 • Ring op som du plejer

For eksempel, hvis du ringer til US-nummeret 444-333-2222, taster du *674443332222 for at skjule dit nummer. Hvis det ikke fungerer, så prøv at taste #31# eller *31# i stedet. Dit nummer burde blive vist som 'privat' eller 'ukendt'.

Det kan være smart at teste først, for at sikre dig, at du har fulgt trinene rigtigt. Tricket er midlertidigt, hvilket betyder, at du skal gøre dette for hvert enkelt opkald. Dette tager tid, hvis du ønsker at blokere dit opkalds-id ofte.

Sådan skjuler du dit opkalds-id på iPhone?

De fleste telefoner, så som iPhone, giver dig også mulighed for at skjule dit opkalds-id mere permanent. Ønsker du at skjule dit opkalds-id på din iPhone, er der flere måder at gøre det på. Du kan blokere dit opkalds-id for et enkelt opkald, afhængig af hvilken udbyder du bruger, eller du kan ændre i opsætningen for din telefon for at skjule dit telefonnummer permanent.

Ønsker du at foretage en anonym opringning? Prøv dette:

 • Gå til Indstillinger
 • Tryk på Telefon
 • Tryk på Vis mit opkalds-id
 • Slå valgmuligheden fra

Dit opkalds-id forbliver skjult, så længe du ikke slår knappen til igen. Husk: Nogle telefoner accepterer ikke opringninger fra blokerede numre, så husk at vide, hvordan du skifter indstillingen og viser din identitet igen.

Ønsker du at skifte dit opkalds-id til anonymt for en længere periode? Så kontakt dit telefonselskab og anmod om en permanent blokering af dit opkalds-id. Husk at tjekke for ekstra gebyr: Måske er det ikke udgiften værd at skjule dit opkalds-id permanent.

Sådan skjuler du dit opkalds-id på Android?

Det er muligt at blokere dit opkalds-id i de fleste Android telefoner, så modtageren ikke kan se dit nummer. Der er dog flere forskellige ruter du kan følge, for at nå målet, fordi nogle telsfonselskaber blokerer nødvendige funktioner til at skjule dit opkalds-id. Vi har samlet mulighederne herunder.

Mulighed nr. 1:

 • Åbn Telefon-appen
 • Åbn menuen og vælg Indstillinger
 • Klik på Opringninger
 • Klik på Flere indstillinger
 • Klik på Opkalds-id
 • Vælg Skjul nummer

Mulighed nr. 2:

 • Åbn Telefon-appen
 • Klik på mere eller ikonet med de tre prikker
 • Klik på Indstillinger
 • Bladr ned og klik på Flere indstillinger
 • Klik på Vis mit opkalds-id
 • Klik på Skjul nummer

Sådan skjuler du dit opkalds-id med Google Voice?

En anden mulighed er at skjule dit Google Voice nummer, så dem du ringer til ikke kan se det:

 • Åbn Voice-appen
 • Klik Menuindstillinger øverst i højre hjørne
 • Slå Anonymt opkalds-id til under Opkald

Når du ikke længere har brug for at ringe anonymt, kan du nemt slukke for anonymt opkalds-id ved at følge trinene modsat. Husk, at når du skjuler dit opkalds-id på en enhed, skjules det også på alle andre enheder, som er forbundet til din Voice-konto.

Vil du kun skjule dit opkalds-id for individuelle opkald? Så kan du også prøve *67-tricket på Google Voice. Bare følg disse trin:

 • Åbn Voice
 • Åbn fanen for opkald
 • Inden du taster telefonnummeret, som du plejer, taster du koden for at blokere dit opkalds-id.
 • Tast telefonnummeret, når du har tastet koden

Personen, som du forsøger at ringe til, vil ikke se at det er dig, der ringer.

Sådan bruger du en engangsnummer-app til at skjule dit opkalds-id?

Alle de ovennævnte handlinger er ret nemme at følge, og er fine til en hurtig, anonym telefonopringning. Hvis du derimod er seriøs omkring at skjule dit opkalds-id i en længere periode, findes der bedre løsninger. For eksempel et engangstelefonnummer, som også gør det muligt for dig at skjule dit personlige telefonnummer når du sender sms'er eller sender billeder.

Hvis du bruger en app som Burner, kan du nemt skrive dig op til et ekstra telefonnummer, som sender indkommende opringninger og sms'er direkte til din almindelige telefon.

Fordelene? Dit personlige nummer forbliver privat og ingen af dem, der prøver at kontakte dig ved, at du forsøger at skjule dit telefonnummer. På denne måde kan du beskytte dit privatliv, uden at nogen lægger mærke til det, fordi de ser 'privat nummer' eller 'anonym' på skærmen.

Det giver mening, når du tænker over det. I arbejdssituationer for eksempel, når du ønsker at balancere dit privatliv og indkommende arbejdsrelaterede telefonopkald. Eller når du har mødt en potentiel elsker gennem Tinder eller en anden dating app og ikke synes, de skal kende dit rigtige telefonnummer.

Det er klart: med Burner-appen er du altid sikker og anonym, når du giver nogen dit telefonnummer!

Send en sms
Læs mere om at sende sms'er