Sikker browsing: de 14 bedste private søgemaskiner

Private søgemaskiner holder dig sikker fra hackere og uønskede reklamer. Læs om de bedste og hvorfor inkognito-tilstand bare ikke er nok.

Sikker browsing: de 14 bedste private søgemaskiner

Når du tænker på en søgemaskine, tænker du sandsynligvis på Google. Denne gigant er en af de største søgemaskiner i branchen, men det betyder ikke nødvendigvis, at den også er den bedste. I virkeligheden, når du bruger Google, hjælper du for det meste store firmaer med at tjene penge på dine browservaner.

På tide at finde en søgemaskine, som respekterer dit privatliv og ikke bombarderer dig med uønskede reklamer!

Hvad er private søgemaskiner?

Hver gang du søger i Google, fører Google optegnelser over det. Hvis du søger efter et sted med Google Maps, så ved Google det. Det er ikke så mærkeligt, at du får så mange reklamer. Søgemaskiner som Google eller Bing laver en profil af dine browservaner og sælger dine data til tredjeparter. Disse tredjeparter prøver derefter at forføre dig til at købe ting og sager fra dem, ved at bombardere dig med reklamer og pop-up vinduer.

Private søgemaskiner gør ikke det. De indsamler ikke dine oplysninger for at give dig perfekte søgeresultater. De gemmer ikke dine søgninger eller sporer din færden på internettet, og de holder dine søgninger sikre og anonyme. De er faktisk et perfekt alternativ til almindelige søgemaskiner. De fungerer lige så godt, uden den irriterende vane med at spore alt, hvad du foretager dig og invadere dit privatliv.

Kort sagt, leverer private søgemaskiner pålidelige resultater og garanterer en anonym browsing oplevelse.

Hvad er inkognito-søgning?

Du har nok opdaget, at Google og andre almindelige søgemaskiner også tilbyder en inkognito eller privat tilstand. Det er en slags privat browsing, som ikke efterlader lige så mange spor, som normal browsing gør.

Inkognito tilstand har sine fordele. Hvis du browser i denne tilstand, for eksempel, glemmer din webbrowser din session lige så snart du har lukket inkognito-vinduet. Der hænger ikke noget tilbage i din browserhistorik og alle de cookies du har samlet under sessionen, bliver slettet. Cookies er små stykker af data, som logger dine aktiviteter online og de er grunden til at webshops husker, hvilke varer du er interesseret i, selv dage efter at du besøgte butikken.

At browse i privat tilstand kan være nyttigt, når du søger efter følsomme emner. Eller, hvis du vil logge på flere konti uden at skulle logge af og på hele tiden. Mens det holder visse aspekter private, hjælper det ikke meget, hvis du vil opretholde online usynlighed under dine browsersessioner.

Det er selvfølgelig godt, at din private tilstand sletter midlertidige data, men det er først efter at du lukker din browser. Imens du browser, er alt hvad du foretager dig synligt for tredjeparter. Websteder og internettjenester kan stadig følge dine aktiviteter på nettet og forbinde disse aktiviteter til forskellige konti og profiler.

For eksempel, når du logger på Facebook, ved Facebook hvad du har lavet på andre sider og tilpasser deres reklamer, selv i privat tilstand. Sporingsteknologier er meget avancerede, hvilket gør det nærmest umuligt at blokere dem, uanset, hvor mange privat-metoder du bruger. Selv om du ikke logger ind nogensteder, har webstederne, som du besøgte, stadig adgang til din enhedstype, browserdata og IP-adresse. På den måde, kan de stadig regne ud, hvilke dine præferencer er og forbinde dette med anden tilgængelig information om dig.

Så mens privat tilstand skjuler dine onlineaktiviteter fra den browser du bruger, skjuler den ikke din browsing fra din serviceudbyder. Den sletter heller ikke filer, som du har downloadet.

Dine søgninger logges og forbindes til din konto, hvilket gør det umuligt virkelig at browse anonymt.

De bedste anonyme søgemaskiner

Vidende om, hvor svært det er at forblive usynlig på nettet, selv i privat tilstand, er det klart at kun private søgemaskiner kan holde sporing nede på et minimum. Det er derfor du bør vælge en søgemaskine, som er fuldt dedikeret til dit privatliv.

Vi har lavet en liste over nogle af de bedste private søgemaskiner. Disse opretholder dit privatliv, uden at give køb på kvaliteten af søgeresultaterne. De er også brugervenlige og tilbyder en skræddersyet oplevelse på grund af deres forskellige indstillingsmuligheder.

 • DuckDuckGo er en af de sikreste søgemaskiner i branchen. Den sporer aldrig dine søgninger og leverer samtidig en søgeoplevelse af høj kvalitet. Dette fordi den samler resultater fra over fire hundrede kilder, herunder Bing, Yahoo og Wikipedia. Den eneste ulempe med DuckDuckGo er at den bruger dine IP-adresser til at levere lokale resultater. Din IP-adresse slettes naturligvis straks, når du har fået resultaterne, men nogle mennesker foretrækker, at deres adresser slet ikke anvendes. Overordnet set, er det en af de allerbedste søgemaskiner, især når det kommer til brugervenlighed. Gå til DuckDuckGo.
 • Startpage er en kraftfuld søgemaskine, som lader dig browse gennem en proxy server så webstederne ikke kan spore din IP-adresse eller placering. Du kan tilføje Startpage til din browser og den tager resultater fra Google og leverer dem til dig. Du kan se Google resultater uden at blive sporet af firmaet. Tjenesten sporer ikke nogen af dine informationer, herunder heller ikke dine søgeforespørgsler. Oplevelsen er meget lig Google; selv brugerfladen er stort set den samme. Du kan nemt søge på nettet eller lede efter billeder og videoer. Søgeresultater er mere på linje med dem fra Google, så, hvis du søger en privat version af Google: Her er den. Startpage leverer Google-lignende resultater uden at indsamle dine oplysninger. Gå til Startpage.
 • Qwant garanterer, at den ikke fører optegnelser over nogle brugerinformationer til brug for reklame. Den lover også, at brugere ikke bliver fanget i deres egen lille boble, i den forstand, at søgeresultater ikke er begrænset til dine browservaner eller adfærdsprofil. Det betyder, at hvis du er til højre i det politiske spektrum, vil du stadig se søgeresultater som modsiger dine genrelle holdninger og omvendt. Denne søgemaskine er også meget brugervenlig, den arrangerer dine søgeresultater i forskellige praktiske kategorier, så som nyheder og sociale medier. Qwants brugerflade lader dig også indsnævre dine resultater til nyheder, billeder, social eller videoer. Plus, du kan tilpasse din startside til at vise populære emner, for eksempel. Mens Qwant ikke skaber en brugerprofil, er det muligt at registrere dig hos søgemaskinen og lave din egen profil. På denne måde kan du modtage skræddersyede reklamer, hvis det er det du ønsker og forblive privat, mens du browser. Gå til Qwant.
 • WolframAlpha tilbyder ekspertviden til enhver, som søger information om mennesker, sundhed, finans, musik, film, beregninger og mere. Den bruger indbyggede algoritmer, vidensbaser og AI teknologi til at levere åben viden om alle disse emner, men den sporer aldrig, hvad du søger efter. Perfekt, hvis du vil beregne data, udforske statistik og finde ekspertsvar på alle dine spørgsmål. Gå til WolframAlpha.
 • Ecosia er en privat søgemaskine baseret på Bing. Det gode ved Ecosia er at den er den første miljøvenlige browser: Den støtter genplantning og planter træer, mens du søger. Ved udgangen af i fjor, var et samlet antal af 166 millioner træer allerede plantet. Hvis du bruger Ecosia, er du sikker på, at alle søgeforespørgsler krypteres og at ingen eksterne sporingsværktøjer anvendes. Dertil kan du slå enhver sporing fra, som firmaet tilbyder dig så du kan få personlige søgeresultater og reklame. Gå til Ecosia.

Sådan bruger du en søgemaskine anonymt

Hvis du vil holde sporingen nede på et minimum, skal du vælge en browser, som ikke trækker dine data ud og som fokuserer på privatliv. Bortset fra det, er det altid fornuftigt at bruge et pålideligt VPN, når du går på internettet.

De grundlæggende trin for en anonym browseroplevelse:

 • Slet din søgehistorik hver gang du bruger internettet.
 • Skift til inkognito-tilstand for et ekstra lag af beskyttelse
 • Brug en privat browser, når du surfer på nettet
 • Overvej at anvende et VPN til at kryptere din trafik og sikre, at tjenesteudbyderne ikke kan spore dig.

Vil du vide mere om VPN? Lær mere om brug af og fordele ved VPN.

Fuld liste over søgemaskiner, som ikke sporer dig

 • DuckDuckGo
 • MetaGer
 • Qwant
 • Mojeek
 • SearX
 • Startpage
 • Swisscows
 • Yahoo!
 • WolframAlpha
 • Ecosia
 • Yippi
 • Gibiru
 • Gigablast
 • SearchEncrypt
Send en sms
Læs mere om at sende sms'er