De sikreste e-mailudbydere til beskyttelse af privatliv

E-mail beskeder er en stor sikkerhedsrisiko. Lær fire de bedste måder at eliminere den risiko og sende sikre e-mail. Tip #4 er vigtigt!

De tre sikreste e-mailudbydere, der beskytter dit privatliv

E-mailsikkerhed og datakryptering er ikke en dille, eller en måde at øge salget for virksomheder indenfor software-sikkerhed. At kryptere dine beskeder og vedhæftelser er afgørende, hvis du vil beskytte dig selv mod hackere, som forsøger at få adgang til din information.

Hvad enten du anvender Gmail eller Outlook, så er det at sende e-mails stadig en stor sikkerhedsrisiko, som skal elimineres. Hvordan? Ved at vælge oprigtigt sikre e-mailudbydere over mainstreamudbydere hver gang.

Hvad er sikker e-mail?

De seneste par år, er e-mail blevet en signifikant sikkerhedsrisiko for regeringer, virksomheder og privatpersoner. De sikre e-mailudbyderes popularitet er drastisk forøget. Så, hvad skiller en sikker e-mail fra en almindelig e-mail?

Gmail og Outlook sikre? Tro om. De fleste store udbydere af e-mail, så som Gmail, kan godt lide at se på sig selv som værende sikre, i virkeligheden er de det ikke. En virkelig sikker e-mailudbyder krypterer dine data, hvilket gør det umuligt for tredjeparter at læse dine e-mailsamtaler.

Sikre e-mailudbydere er open source-baseret, hvilket gør det muligt for andre sikkerhedsudbydere at inspicere deres software. Disse tjenester profilerer dig ikke, logger ikke dine metadata og sælger ikke dine data til tredjeparter.

Mainstream e-mailudbydere så som Gmail eller Outlook kommer ikke under disse kategorier. Mens Gmail krypterer forbindelsen mellem din computer og serveren, så krypterer den ikke dine informationer, når den ankommer til dets destination. Derfor ender alle dine beskeder på Googles servere, klar til at blive læst eller snuppet af enhver, som udfører et vellykket data angreb.

Denne mangel på end-to-end kryptering er ikke kun uønsket, hvis du vil undgå ondsindede tredjeparter, men betyder også, at Google kan få adgang til indholdet i din indbakke. Denne adgang betyder, at Google scanner dine beskeder til reklameformål.

End-to-end kryptering er nøglen

Sikre e-mailudbydere maskerer indholdet i en e-mail for at beskytte eventuelle følsomme oplysninger, som den måtte indholde. De sørger for, at beskedens oplysninger kun kan læses af den modtager, som de er beregnet til.

Hvordan fungerer end-to-end kryptering med en nøgle?

Din e-mail laves om til en krypteret gåde, som kun kan løses med en nøgle. Denne godkendelsesnøgle sikrer, at ingen andre end modtageren kan få adgang til indholdet i din besked. Ingen hacker, som ser med, kan gøre noget ved indholdet, og alle værdifulde vedhæftelser er utilgængelige.

Fordele ved krypteret e-mail

E-mail er særligt sårbar overfor sikkerhedsproblemer, fordi beskeder sendes over forskellige (offentlige) netværk, som ikke altid er lige så sikre, som man kunne ønske. Krypterede e-mails hjælper dig med at beskytte følsomme oplysninger, så som CPR-numre, brugernavne, adgangskoder og bankoplysninger.

De hjælper også webbaserede e-mailtjenester, eksempelvis Gmail, med at øge deres cybersikkerhed, ved at blokere hackere, som vil infiltrere deres systemer gennem e-mailkontoer. Hackere bruger ofte usikre netværk til at fange en hel e-mailindbakke, hvilket kunne medføre betydelige problemer. Du vil gerne holde disse trusler fra livet, og at anvende en sikker e-mailudbyder er en måde at gøre det på.

Hvordan sikrer du din e-mailkonto?

Kryptering af beskeder er nøglen, hvis du ønsker at sende og modtage e-mail trygt. Mens det at anvende en krypteret e-mailtjeneste kan hjælpe med at holde dine oplysninger sikret, kan du også tage yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at holde dine data sikret.

  1. Sikre kodeord er første forsvarslinje. Husk altid at bruge en blanding af bogstaver, tal og symboler. Kombinér store og små bogstaver og undgå genkendelige ord for at være på den sikre side. Brug altid et unikt kodeord.
  2. Et andet trin er at bruge sikkehedsspørgsmål. Hvis dit kodeord kompromitteres, kan sikkerhedsspørgsmål tilføje endnu et lag af beskyttelse. Vær sikker på at svarene på spørgsmålene er falske og svære at gætte.
  3. Secure Socket Layers (SSL) skaber en sikker forbindelse mellem en webserver og en browser. Du kan hurtigt undersøge om forbindelsen er sikker, ved at kontrollere webadressen. Hvis den starter med HTTPS og ikke HTTP, betyder det, at du arbejder i et sikkert miljø, med en aktiv SSL kryptering.
  4. Brug to-faktor-godkendelse når det er muligt. Den bedste måde at sikre din e-mailkonto er at bruge to-faktor-godkendelse. Helst via en app som Google Authenticator appen. At bruge en to-faktor-godkendelse baseret på sms er mindre sikkert, da dit telefonnummer kan blive kapret.

Hvordan krypteres en e-mail?

Nogle udbydere af sikker e-mail, integrerer værktøj så som Pretty Good Privacy (PGP). Denne protokol gør det muligt for dig at låse indholdet af din besked og udstyrer modtageren, som beskeden er bestemt for, med en sikker nøgle. På den måde er det kun modtageren, som kan åbne og læse din besked. Hvis uønskede personager uden nøgle opsnapper beskeden, vil indholdet være ulæseligt og ligne volapyk.

PGP blander indholdet i en e-mail, så det bliver en gåde, som kun dig selv og modtageren kan løse ved hjælp af en nøgle. At afkode beskeden uden nøglen er umuligt.

Hver person har en offentlig og en privat nøgle i form af en digital kode. Den offentlige nøgle gemmes på en nøgleserver og kan tilgås af enhver, som ønsker at kryptere og sende en e-mail. Den private nøgle opbevares sikkert og privat på modtagerens computer, og kun vedkommende har adgang til den.

De sikreste e-mailudbydere

Sikre e-mailtjenester er dit bedste bud på at holde din e-mailkommunikation fri for at blive sporet. De fleste af disse tjenester tilbyder end-to-end kryptering, automatisk sletning af e-mails, blokerede IP-adresser og beskyttelse af kodeord for din e-mailkonto.

Når det kommer til datasikkerhed, er det altid bedst at vælge en etableret, sikker, krypteret udbyder. To af de bedste tjenester af slagsen er Protonmail og Tutanota. Sikkerhedsmæssigt er du tryg med hvilken som helst af dem.

Protonmail og Tutanota har en solid historik når det kommer til end-to-end kryptering, og begge holder dig i sikkerhed, selv blandt ikke-brugere. De anvender også begge en vidensløs infrastruktur, som betyder, at end ikke de kan læse eller bruge dine beskeder.

  • ProtonMail: Dette er en af de mest populære krypterede udbydere, og med rette. ProtonMail krypterer deres data på servere i Schweitz, som har en af verdens strengeste lovgivning om privatliv. ProtonMail er bygget på open source-teknologi, der er afgørende for at sikre de højeste niveauer af sikkerhed, fordi den slags software er åben for verdens sikkerhedseksperter at inspicere. En af grundene til at ProtonMail klarer sig så godt inden for anonymitet, er på grund af den specifikke support til Tor, som er med i handlen. ProtonMail gemmer ikke IP-adresser og integrerer PGP for den fulde sikkerhedsoplevelse. De efterspørger ikke personlige oplysninger når du tilmelder dig, og de tilbyder en gratis konto på 500MB pr måned.
  • Tutanota: Dette er en anden højt anbefalet sikker e-mailudbyder. Deres funktionssæt er omfattende, og de reviderer deres tjeneste regelmæssigt for at sikre, at brugere kan stole på dens beskyttelse. Tutanotas servers er placeret i Tyskland, og deres tjeneste er bygget på flere open source-fundamenter. Selv om de tilbyder samme topkvalitets end-to-end kryptering som ProtonMail, tager de det skridtet videre ved at kryptere flere dele af din e-mail og indbakke, så som din kalender og adressebog. De tilbyder også nul-viden tekstsøgning, hvilket betyder at ingen hos Tutanota kan se, hvad du søger på i dine e-mails.

Kunne du tænke dig endnu flere valgmuligheder? Tjek vores artikel om anonyme e-mailtjenester.

Hvordan sendes en sikker e-mail i Gmail?

End-to-end kryptering er afgørende i ethvert e-mailsystem. En sikker udbyder krypterer data på serveren, hvilket gør dem ubrugelige for tredjeparter, som opfanger beskeden. Vidste du, at du endda kan sende sikre sms'er via Gmail?

Ønsker du at kryptere e-mail med PGP i Gmail? Så brug Chrome-utvidelsen FlowCrypt til at sikre alle dine e-mails og vedhæftelser på Gmail med end-to-end kryptering. Denne Chrome-udvidelse fungerer upåklageligt og integrerer gnidningsfrit med din Gmail konto ved hjælp af OpenPGP.

FlowCrypt er nem at bruge og sættes op med få klik. Den tilføjer en ‘Secure Compose’-knap til Gmail, som gør det muligt for dig at sende og modtage private PGP-krypterede e-mails og vedhæftelser lige, når du vil. Desuden giver det dig mulighed for at underskrive dine beskeder digitalt og forsikre modtageren om, at e-mailen virkelig er din.

Hvordan sendes en sikker e-mail i Outlook?

Vi har samlet de tre bedste måder at sende krypterede e-mails i Outlook:

  • Gpg4o: Dette er en Outlook-udvidelse, som implementerer OpenPGP-standarden via GnuPG. Den integrerer gnidningsfrit med Outlook 2010-2016 og garanterer at hele din e-mailkorrespondance er privat ved brug af end-to-end kryptering. Opsætningen er nem og brugeroplevelsen er meget intuitiv med alle de nyeste funktioner for den bedste sikkerhed. De tilbyder en gratis version til ikke-kommerciel brug. Support er kun tilgængelig for Pro-brugere.
  • GpG4win: Denne løsning til Windows-computere tilbyder ikke kun kryptering af e-mail, men en hel vifte af værktøjer. For eksempel, kan du også anvende det til at kryptere filer direkte i filudforskeren. Alle værktøjer er gratis. Hjælp og support gives via deres community. GpG4win bruger GnuPG offentlig-nøgle kryptografi til datakryptering og digitale signaturer.
  • p≡p: Pretty Easy Privacy er en implementering på tværs af platforme af Open PGP standarden. p≡p tilbyder automatisk kryptering, som gør det til et nemt værktøj for slutbrugeren at arbejde med. E-mailkrypteringen fås til Microsoft Outlook på Windows såvel som Android telefoner. Hvis du bruger det som en Android app, er det gratis. Bruger du det som en Outlook-udvidelse, koster det dig 25 dollars. Hjælp og support fås via e-mail.
Send en sms
Læs mere om at sende sms'er